Koningen in de pers

Persberichten op onze site overnemen mag niet volgens het Belgische auteursrecht. Volgens sommigen mag er zelfs niet gelinkt worden naar een persbericht op de site van de uitgever, maar dat lijkt ons belachelijk (1) en dodelijk voor Internet & websites… We linken dus door, al kunnen we niet garanderen dat die link eeuwig zal blijven werken.

  • 29/6/2016 Het Laatste Nieuws: “Jongmansgilde heeft Nieuwe Koningen en Koningin“. Kleine correctie bij de tekst in dat artikel:
    • koningsschietingen waren er in Leefdaal al zeker sinds het begin van de 17e eeuw, wellicht nog vroeger. Sinds de heroprichting in 1839 waren er 169 koningsschietingen (tijdens WO I en II waren de Jefkes elders aan het schieten), maar in totaal zijn er een pak meer dan 177 Jefkes-koningen geweest.
    • Fi Derom is voor de 2e keer koning bij de Pekes (1974, 2016) en was voordien ook 2 keer koning bij de Jefkes (1967, 1972).
    • Bram Morris is voor de derde keer koning bij de Jefkes (2011, 2016 en koning der koningen in 2014)
  • 28/6/2016 ROBtv “Wat een weekend: Koningsschieting Leefdaal” – filmverslag met interviews
  • 27/6/2016 Het Nieuwsblad: “Nieuwe koningen en koningin te Leefdaal

(1) Als je tegen iemand zegt: “Hé, kijk eens in krant XXX van gisteren naar het artikel over de Jefkes”, is dat verboden? Natuurlijk niet! Een link naar een website is niet meer dan dat: doorverwijzen naar bv. een door de krant gepubliceerd artikel zonder het te copiëren en zelf te publiceren.

Antwoord op deze reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.