Na 19 jaar nog eens een keizer.

Zo lang was het geleden dat Daan Morris keizer werd bij de Jefkes.

Jordy Bideloo heeft dat exploot vandaag geëvenaard door voor het derde jaar op rij als eerste de hoofdvogel af te schieten. In zijn 3 ereschoten als koning van 2023 lukte het nog niet, maar in de massale schietpartij met alle Jefkes tegelijk slaagde hij erin om na een kleine 5′ raak te schieten, ondanks een sterke groep jonge concurrenten.

De Pekes kregen een nieuw koning, na 10′ schieten in 2 sessies. Na 4′ vloog de hoofdvogel eraf maar 2 schutters beweerden beiden dat ze tegelijk raak schoten. Geen discussie, de schieting werd onmiddellijk hervat en na nog eens 6 minuten sprong een overgelukkige Tim Van Cortenberg een gat in de lucht.

Bij de Mekes duurde het uiteindelijk 22′ tot Evelyn Vander Hulst zich tot nieuwe koningin kon laten uitroepen.

Omdat we de 185e verjaardag herdachten van de heroprichting van de Jefkes (in 1839) mochten de 3 reuzen Borre, Gust en Trien een stukje met de stoet meelopen om ook mee op de foto van de nieuwe gezagsdragers te kunnen staan.

 

Antwoord op deze reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.