2015 Een “breuk” voor de Mekes

Omdat de Mekes sinds 2014 ook jaarlijks met de boog kampen voor de titel van koningin, heeft de vereniging een nieuwe “breuk” laten maken die de laureate tijdens de huldiging en in de (volgende) stoet mag dragen.

De (linkshandige) koningin poseert met boog zonder pijl
De (linkshandige) koningin poseert met boog zonder pijl

Het sieraad werd geheel in de stijl van de Jefkes- en Pekesbreuken vervaardigd, met de vliegende engelenkoppen op het medaillon en de zonnestralen op de rode hanger. Weliswaar niet in zilver, zoals dat in de 17e eeuw nog kon dankzij een steenrijke sponsor, maar in tin. Het ontwerp is van Sarah Verroken en het werd in tin gegoten door Peter Vermandere.

Volgens de ontwerpster maakt de (linkshandige) dame op het medaillon in feite het zegegebaar, zoals we dat kennen van Usain Bolt. Ze heeft dus zojuist raak geschoten en spant juichend de boog nog eens, vandaar het ontbreken van de pijl.

usain-bolt

Antwoord op deze reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.