Twee koningen en een nieuwe koningin

Onder een quasi tropische zon trok een grote Jefkes-, Pekes- en Mekesstoet door Leefdaal om rond de middag met pijl en boog te bepalen wie zich voor 1 jaar koning en koningin mag noemen.

De Jefkes kwamen eerst aan de beurt en na amper 1 minuut kon Jordy Bideloo voor de derde maal als eerste de hoofdvogel afschieten. Hij deed dat ook vorig jaar en voordien in 2012. Als hij dat volgend jaar nog eens klaarspeelt wordt hij voor eeuwig tot keizer van de Jefkes gekroond. Hij zal nu ongetwijfeld een jaar lang als een kluizenaar leven om zich optimaal voor te bereiden op de schieting van volgend jaar.

De talrijke Pekes hadden waarschijnlijk iets meer last van de brandende zon maar na 5’45” slaagde kersverse opa Patrick Van Buekenhout er toch in om de hoofdvogel keurig neer te halen. Hij was eerder al koning bij de Jefkes in 1986 en 1990.

Vervolgens traden de Mekes onvervaard in het strijdperk. Na een 14’41” lange, spannende en uitputtende strijd was het Annelies Gyns die zichzelf nu koningin van de Mekes kan noemen.

Proficiat aan alle deelnemers (en medewerkers), het was weer een memorabele laatste zondag van juni.


Antwoord op deze reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.